top of page

De liefde voor textiel zat er bij mij al vroeg in en als kind wilde ik altijd al overal aan ‘voelen’. Structuren en texturen boeide mij enorm en nog steeds. Na het afronden van de opleiding textielvormgeving aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam in 1999 heb ik van mijn passie, het ontwerpen van textiel en kostuums, ook echt mijn vak kunnen maken.

 

Na een bijzondere ontmoeting met een dame uit de uitvaartwereld, besloot ik mijn kennis en liefde ook aan deze kant van het leven in te zetten. Stel je voor dat je je dierbare een zachte warme en betekenisvolle uitvaart kunt geven in ‘een laatste kostuum’. En je zelf met vrienden en familie de overledenen kunt toedekken in een mooi stuk textiel. Met mijn waden, die geïnspireerd zijn op bloemen, wil ik het ritueel van afscheid nemen versterken. Deze doeken zijn opgebouwd uit verschillende losse ‘blaadjes’ die je een voor een over de overleden heen kunt slaan. Op die manier kun je samen je dierbare toedekken, blad voor blad.

 

Eind vorige zomer werd ik gebeld door een jonge vrouw die mij vertelde dat haar vader ernstig ziek was. Hij had besloten zelf zijn uitvaart te regisseren. Ze vertelde mij dat hij graag in een doek van ‘van Gogh’ gewikkeld wilde worden. Samen met het gezin hebben we toen een zachte stof en voering gekozen en heb ik een dessin ontworpen geïnspireerd op het des betreffende schilderij. Het vertrouwen dat deze familie mij gaf en het mogen werken aan een stuk textiel met zoveel betekenis vervult mijn hart met warmte. 

 

In mijn atelier in Amsterdam ontwerp en vervaardig ik jouw wade of die van een dierbare, op bestelling helemaal naar wens. Ook is er een uitgebreide collectie in zachte tinten en verschillende natuurlijke materialen direct uit voorraad leverbaar. Alle doeken worden vervaardigd van hoogwaardige materialen in ecologisch verantwoorde stoffen. Bij de wade voeg ik een geursteentje met een door jou gekozen geur, zodat je de wade eventueel nog een tijdje in de kast kunt bewaren.

christel%20van%20calsteren_edited.jpg

Als je opzoek bent naar een bijzondere wade, neem dan contact met mij op. Dit kan via een uitvaartbegeleider maar je kunt mij ook persoonlijk benaderen. Samen gaan we dan in gesprek en luister ik naar jouw wensen en verlangens.

bottom of page