top of page

Een bijzondere manier van afscheid nemen is het omwikkelen van de overledene in een wade, ook wel lijkwade genoemd. Zelf geef ik de voorkeur aan het woord wade, omdat het woord lijkwade gevoelsmatig een soort afstand creëert. Dit terwijl het gebruik van een wade juist zorgt voor meer nabijheid en een ‘aaibare’ manier van afscheid nemen. Een wade brengt immers het lichaam dichterbij. Contouren blijven zichtbaar en de zachte textuur van de stof nodigen uit tot aanraken, een manier om dichter bij je dierbaren en nabestaanden te blijven.

 

De waden die ik voor je maak zijn van ecologisch geteelde materialen als katoen, wol en zijde dus zijn ze naast cremeren ook zeer geschikt voor natuurbegraven. Kies je voor een wade van wol of zijde dan behoort aquamatie ook wel resomeren tot de mogelijkheden. Daarnaast werk ik samen met een drukkerij die alleen met ecologische inkten werkt.

pioenroos_3.gif

Naast de standaard rechthoekige waden maak ik ook doeken in ander vormen als cirkels en bloemvormen met losse blaadjes. In die vorm nodigt de wade uit tot een rituele manier van afscheid nemen en kun je ervoor kiezen om samen met vrienden en familie de overledene blad voor blad toe te dekken. Uiteraard kan ook je uitvaartbegeleider je hierin bijstaan

 

Er zijn tegenwoordig best wel wat mensen die bij leven zelf hun uitvaart willen regiseren. Mocht je een speciale wens hebben dan ga ik graag met je in gesprek.

bottom of page